Bijbelkringen zijn een belangrijk onderdeel van Am.St.E.Lo.D.A.M.E.N.S.E. Ieder jaar wordt een bijbelboek behandeld in ongeveer 10 avonden, waarin kennis over het voorgestelde gedeelte wordt verrijkt en persoonlijke gesprekken ontstaan naar aanleiding van een thema dat in het gedeelte naar voren komt. Tijdens deze avonden onthaast je tijdens een gezamenlijke maaltijd, met het hele jaar door hetzelfde groepje civieten die je hierdoor beter leert kennen.

Naast het bespreken van een bijbelboek worden ook bijbelgerelateerde thema’s besproken die je onder andere zelf kunt aandragen naar aanleiding van onderwerpen waar je mee zit of meer over wilt weten.
Juist in je studententijd is het fijn om met medestudenten dingen van God en waar je tegenaan loopt te bespreken. Vragen over geloof en wetenschap, basale geloofszekerheden die soms op losse schroeven komen te staan als je tussen medestudenten leeft die God niet geloven, maar ook vragen waar je als twintiger tegenaan loopt, kun je juist op Amstelo bespreken omdat je vrienden hier deze vragen herkennen.