Leden
Opgericht

Am.St.E.Lo.D.A.M.E.N.S.E.

Am.St.E.Lo.D.A.M.E.N.S.E. is het troste, hoofdstedelijke dispuut van de C.S.F.R. Het dispuut werd op 9 december 1958 opgericht. Inmiddels is het uitgegroeid tot een kleine maar hechte, enthousiaste en actieve groep van ongeveer 45 personen waar amicaliteit en studentikoziteit hoog in het vaandel staan.

Studententijd is een tijd waarin veel ruimte is voor ontplooiing maar het is ook een tijd om te genieten! Ieder doet dit op zijn eigen manier, Am.St.E.Lo.D.A.M.E.N.S.E. heeft daarom veel verschillende activiteiten. Van een Bijbelkring tot gezellige borrels of weekenden weg. Kortom, het is een zeer divers maar actief dispuut die elke lid zijn eigen plekje gunt!

Am.St.E.Lo.D.A.M.E.N.S.E. is verbonden met de overkoepelende christelijke studentenbeweging IFES-Nederland (Internation Fellowship of Evangelical Students), waarvan ISMA (International Student Meetingpoint Amsterdam) onderdeel is. Daarnaast zijn er contacten met de OCSVA (Overleg Christelijke Studentenverenigingen Amsterdam) en is Am.St.E.Lo.D.A.M.E.N.S.E. lidvereniging van de Amsterdamse Kamer van Verenigingen (AKvV).

C.S.F.R.

C.S.F.R. staat voor ‘Civitas Studiosorum in Fundamento Reformato’ oftewel ‘Vereniging voor Studenten op Reformatorische Grondslag’. Ze is een landelijke christelijke studentenvereniging opgericht op 13 juli 1951 met ongeveer 800 leden. De vereniging heeft als doel studenten bij elkaar te brengen in de omgeving van de studentenstad. Ze is een uitstekende plaats voor nieuwe vriendschappen. Daarnaast wordt de Bijbel en de gereformeerde traditie bestudeerd. Ook wordt er nagedacht over andere levensbeschouwingen en over de praktijk van het christelijk geloof.

De grondslag van de vereniging wordt gevormd door de Bijbel en de Drie Formulieren van Enigheid. Vanuit deze basis zoeken leden van de C.S.F.R. samen naar antwoorden op uiteenlopende vragen. De vereniging biedt ruimte voor verdieping en ontplooiing en leert zo staan naar eigen overtuiging.

Behalve in Amsterdam, zijn er ook C.S.F.R.-disputen in DelftGroningenLeidenNijmegenRotterdamEindhoven-TilburgUtrecht en Wageningen. De contacten tussen de disputen vinden vooral plaats tijdens landelijke conferenties

Bekijk andere christelijke studentenverenigingen in Amsterdam via deze website.