Am.St.E.Lo.D.A.M.E.N.S.E.

Hoofdstedelijk dispuut der C.S.F.R.

Over ons

Am.St.E.Lo.D.A.M.E.N.S.E. is het trotse, hoofdstedelijke dispuut van de C.S.F.R. Het dispuut werd op 9 december 1958 opgericht. Inmiddels is het dispuut uitgegroeid tot een kleine maar hechte, enthousiaste en actieve groep van ongeveer 60 personen waar amicaliteit en studentikoziteit hoog in het vaandel staat.

C.S.F.R. staat voor 'Civitas Studiosorum in Fundamento Reformato' wat 'Vereniging voor Studenten op Reformatorische Grondslag' betekent. Ze is een landelijke christelijke studentenvereniging met ongeveer 800 leden en werd op 13 juli 1951 opgericht. De vereniging is bedoeld om studenten uit de gereformeerde gezindte bij elkaar te brengen. Dit levert vaak goede vriendschappen op. Daarnaast stelt ze zich ten doel de Bijbel en de gereformeerde beginselen te bestuderen. De grondslag van de vereniging wordt dus gevormd door de Bijbel en de drie formulieren van enigheid. Vanuit deze basis proberen de leden van de C.S.F.R. een antwoord te vinden op de zaken om hen heen.

Behalve in Amsterdam, zijn er ook C.S.F.R.-disputen in Delft, Groningen, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Eindhoven-Tilburg, Utrecht en Wageningen. De contacten tussen de disputen vinden vooral plaats tijdens landelijke conferenties.

Tevens is het dispuut Am.St.E.Lo.D.A.M.E.N.S.E. verbonden met de overkoepelende christelijke studentenbeweging IFES-Nederland (International Fellowship of Evangelical Students) en de OCSVA (Overleg Christelijke Studentenverenigingen Amsterdam). Daarnaast bestaan er banden met ISMA (International Student Meetingpoint Amsterdam).